Startside
Handelsvilkår
Bestil & køb
Camouflage


16.8.2021
©Truls Wiberg

Valg af skydestok skydestok.dk

Her gennemgås de forskellige muligheder for Skovfogedens skydestok

Modeller    Farver    Træart    Længde    Diameter    Links    Initialer    Lasergravering     Netskæring    Etbenede skyde- eller vandrestokke

Modeller
Skovfogedens skydestok består af to ben der holdes sammen af en bolt foroven og som oftest af to par magneter forneden. På bestilling laver vi også de mere traditionelle etbenede skyde- eller vandrestokke. Foroven kan man eventuelt vælge at forsyne den etbenede stok med et stykke gevir / horn.  Se Etbenede skyde- eller vandrestave.

Farver
Skydestokkens grønne standardfarve er en blandet farve der er mørkere og mildere i tonen end de grønne farver her på farvekortet.  Mahogni nr. 83, er farven længst ned i anden række fra venstre. Husk at dyrene ikke ser den brunrøde Mahogni farve men det gør du. Derfor kan den være et bedre valg end en grøn skydestok. 

Skydestokken kan bestilles i camouflagefarve, hvor den bliver bejdset i flere omgange mod en merpris. Hvide skydestokke til vinterjagt fremstilles også på bestilling.

Der er mulighed for at bestille en stok i naturtræ der kun er overfladebehandlet med Rustikolie, eller du kan vælge en anden farve herfra farvekortet. 
Indhent tilbud hvis du har særlige ønsker ud over standardfarverne.

Farver med rødt kryds kan ikke fås.

Træart
Ved standardlængden 170 cm. vejer en stok af  asketræ  ca. 730 gram.  

Når vildtet flytter sig lidt kan man følge med med riffelen uden at flytte opstilling. Skydestokken vrider sig. Med en lang skydestok i ask vil man kunne vride sig ca. 20 m pr. 100 m eller ca. 11°. 

Ask er sejt og modstandsdygtig over for ridser og slag. Asketræet kommer fra Danmark og er af højeste kvalitet med stor vægtfylde, mange årringe og uden knaster.

Da mindre end 3 % af kunderne  efterspørger fyrretræ har vi besluttet at helt overgå til ask. Skydestokke i fyrretræ kan ikke længere bestilles.

Bestem længden
Det er afgørende at skydestokkens længde er tilpasset brugeren. Den bedste længde svarer til afstanden fra næsen til jorden. Jager du i meget stejlt bjergrigt terræn bør du overveje at bruge en særlig skydestok der er mindst lige så lang som dig selv.

På bestilling laves der også en kort udgave, der fungerer både som spadserestok og skydestok. Ved længder omkring 105 - 125 cm. passer den perfekt til dem der foretrækker at sidde ned. Ligeledes fungerer den meget godt som riffelstøtte når den ene ende stoppes ned i lommen.

Diameter
Diameteren er ca. 28 mm. hvilket svarer til diameteren på en dansk 5-krone. 

Links
Hvis du er links-skytte bør du vælge en links-skydestok. Den er nemmere at åbne med højre hånd.

Initialer
Du kan få dine initialer og årstal og dato ristet ind på stokken.

                                                  

Lasergravering
Lasergravering er en teknik hvor et digitalt billede bliver brændt ind i overfladen. Billedet kan være et logo, tekst eller en tegning. Efterfølgende kan man eventuelt få fyldt ud med farve - også metalfarver som guld og sølv.

Vi er behjælpelige med rentegning og digitalisering af billederne.

Graveringen kan ske på både den flade inderside og den buede udside. Se flere billeder med lasergravering.

Monogram kan placeres enten ind- eller udvendigt. Her er der brugt guldfarve. Lasergravering på meget mørkegrøn skydestok Sådan kan det se det ud når det er færdigt!

Vi gør opmærksom på at det på grund af årringe i træet kan være nødvændigt at flytte placeringen af graveringen i forhold til det aftalte.

Der kan også optræde årringe som mørkere partier i graveringen, da vi ikke på forhånd kan være sikre på hvor dybt de når eller i hvilken dybde årene går.

Eksempel på ændret placering

Du kan også få lasergraveret en bukkeopsats på Din skydestok! De er tegnede af Truls Wiberg. 

Kontrasten bliver størst og pænest hvis du vælger en meget mørk skydestok. De to opsatse til højre er lidt smallere og er de der passer bedst hvis graveringen skal sidde på den buede yderside. 

Mahogni farvet skydestok © 2008 Truls Wiberg Mørkegrøn skydestok © 2008 Truls Wiberg Sort giver den største kontrast ved lasergravering. © 2008 Truls Wiberg

Eller måske vil du have et vildsvin?

 

 

I alperne lever gemsen der er et eftertragtet bytte og jagten kræver et godt bentøj og god kondition. Du kan få gemsen lasergraveret på din skydestok.Gemse, lasergravering.

 

Sneppe. For at få plads på skydestokken i bredden bliver den ret lille. 

Mufflon

Kronhjort

Ulv

Bjørn

Elg

Netskæring

 
Du kan bestille et håndvenligt grib på skydestokken. Vi laver linieskæring parallellt med fiberforløbet. 

 

Etbenede skydestokke eller vandrestokke / vandrestave
Skulle du ønske en mere traditionel skyde- eller vandrestok der er etbenet, så laver vi også dem på bestilling. 
Måske har du en kastestang fra et rådyr, en hjort eller en elg som du ønsker at få monteret som afslutning på skydestokken? 
Du kan få delt den etbenede skydestok i to dele ved at vi monterer en samling midt på.

Traditionel skydestok i ask med horn  Lille stykke af et elggevir 
Etbenet skydestok i ask, Mahogni nr. 83, med et stykke af geviret fra en lille firtakket elgtyr. Stokken er specielt lavet til at bruges sammen med en kikkert. Skotsk kronhjortgevir på sortbejdset askestok.


Samling på midten af skydestokken

 Forskellige måder at skære gevir af på.
Ældre skydestokke i taks med forskellige måder at skære geviret af på.

Vandrestav med kompas / skydestok.dk  
Vandrestav i kraftig ask forsynet med et kompas i toppen og syning med birkerod. Vi kan for øjeblikket ikke leverere kompasser.

Skydestok dekoration, elghorn og moseeg
Moseeg og elghorn som dekoration. 


For nærmere information, kontakt os venligst på telefon eller E-mail.

Op    Startside    Handelsvilkår    Bestil og køb